Mehmet Ali Sezer

Mehmet Ali Sezer

BU ARADA UNUTMADAN SÖYLEYELİM...

BU ARADA UNUTMADAN SÖYLEYELİM...

Kısa kısa notlar...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye karşı genel kurul çağrısı yapıp genel başkan adaylığı için kolları sıvayan fakat amacına ulaşamadığı için kovulan Meral Akşener'in kurduğu İYİ Parti'nin 2019 yerel seçimlerde CHP ile yapmış olduğu ittifak neticesinde elde ettiği belediyelerin 31 Mart yerel seçimlerinde kaybedilmesinin ardından Genel Başkan Meral Akşener'in 'Gereğini yapacağım' demesinin üzerinden bir ay bile geçmemişken genel merkezdeki ofisinde eşyalarını toplayıp geri çekilme kararı aldığını öğrendik..

Bu saatten itibaren İYİ Parti artık Türk siyasi arenasında bir tabela partisine doğru yavaş yavaş evrilirken gündeme düşen bomba bir haber yine kafaları karıştırdı.. söz konusu habere göre İYİ Parti'de bulunan ve kısa süre önce MHP'den ayrılan bir ismin İYİ Parti'ye yön verdiği ve AK Parti politikaları doğrultusunda hareket etmesi için çalıştığı söylendi. Tam da "Kimmiş?" Diye sorular ortalıkta gezinirken eski MHP'li yeni İYİ PartiliOktay Vural'ın adı konuşuldu.


EKREM İMAMOĞLU GÜVEN TAZELEDİ

2019 yerel seçimlerinde İstanbul'da yaşayan Kürt vatandaşlar başta olmak üzere pek çok bileşenden meydana gelen ittifakın arkasında durduğu İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem İmamoğlu yapılan itirazlardan sonra 800 bin fark oy ile yeniden kazandı.


-İstanbul'da metro yaptı mı yapmadı mı?
-Çalışmaları iyi mi değil mi?
-Hizmetleri var mı yok mu yoksa sadece tatillerde mi zamanını geçiriyor?

Bütün bu soruların cevaplarını elbette bizzat İstanbul'da yaşayan vatandaşlar verebilir.


2019'a göre 2024 yerel seçimlerinde İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'nun çok fazla rakibi vardı ve bütün burakiplere rağmen yine kazandığı için artık kendisiyle alakalı "Geleceğin cumhurbaşkanı" konuşmaları yapılmaya başlandı.


EYT BİTTİ SIRADA 2008 GİRİŞLİLER Mİ VAR?

SSK girişi 1999 ve daha öncesinde bulunan vatandaşların emekli olmalarına olarak tanıyan emeklilikte yaşa takılanlar problemi kısmen giderildi ve şimdi de 2008 tarihine kadar SSK girişi olan vatandaşlar arasında heyecan oluşturan bir haber duyulmaya başlandı..


Türkiye'de sayıları 17 milyonu aşkın emekli vatandaş var ve her sene bu sayıya eklenecek yüz binlerce hata milyonlarca kişi var sırada.. Hal böyleyken SSK girişi 2008'e kadar olan vatandaşların prim ve diğer şartları yerine getirmeleri koşulu ile emekli olabileceklerine yönelik çeşitli söylentiler kulisleri salladı..


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yerel seçim sonrası yapmış olduğu açıklamada önümüzde 4,5 ile 5 yıl gibi seçimsiz bir sürenin olduğunu bu süre zarfı içerisinde öncelikli hedeflerinin enflasyonu düşürmek ve hayat pahalılığını ortadan kaldırmak olduğunu beyan eden demeçlerine bakıldığında vatandaşları yüksek zam yağmuru bekliyor. Devlet ya kemer sıkma politikalarını artırarak vatandaşlardan çok daha fazla vergi toplayacak ya da mal ya da hizmetlerin fiyatlarına zam üstüne zam yaparak bunu telafi etmeye çalışacak..


Kulislerden sızan bilgilere göre 31 Mart yerel seçim propagandası kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e dönüp 'Yahu Mehmet! Emekliler bizden para bekliyorlar eğer ki maaşlarına seyyanen zam yapmaz isek 31 Mart yerel seçimlerinde durumumuzun çok kötü olduğunu anketlerde görüyoruz ne yapabiliriz var mı emeklilere dağıtacak para?' Sorusunu sordu fakat Hazine Bakanı Şimşek'in kendisine;


'Efendim, mali disiplinden taviz veremeyiz bu nedenle ekonomiyi düzeltmek istiyorsak devletin kasasından fazla para çıkmaması yönünde politikalar izlememiz gerekiyor'


Dediği ve bunun neticesini 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde gören Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hazine Bakanı Mehmet Şimşek'i görevden alabileceği ile ilgili söylentiler duyuldu.. Yani kısacası şunu söyleyelim yerel seçim öncesinde dahi emekliye zam yapmayan hükümetin başka işi gücü yok da şimdi de 2008 ve öncesi SSK girişi olan vatandaşları erken emekli edeceğini söylemek biraz mantıksız kalıyor.


Kaldı ki "Asgari ücrete temmuzda zam yapılacak mı yapılmayacak mı" Söylentileri dahi artık geride kaldı.


Neyse 4 yıl içerisinde bakalım neler olacak, hedef 2028 Cumhurbaşkanlığı seçimleri..


Ancak 2028 Cumhurbaşkanlığı seçimlerine 1 yıl kala (2027 ortaları gibi) emeklilik yaşının düşürülmesi ile yazımın başında da söylediğim gibi 2008 tarihine kadar SSK girişli vatandaşların emekli olmalarının önünü açacak çeşitli düzenlemelerin masaya yatırılması bekleniyor, bakalım neler olacak daha 4 yıl var kim öle kim kala..

CUMHURİYETİN 100. YILINDA 100 İL Mİ?

Bu sözler bana değil iktidarın ortağı Milliyetçi Hareket Partisi genel başkanı Devlet Bahçeli'ye ait.. Cumhuriyetin 100. yılında il sayısını 81'den 100'e çıkarmak gerektiğini pek çok konuşmasında dile getiren Bahçeli'nin söylediklerinin yapıldığı ya da olduğu ile ilgili bir sürü örnek verilebilir. (Örneğin erken seçim olsun diyor ve oluyor)


Yani Bahçeli'nin söylemiş olduğuna göre 81 ile 19 il daha eklenecek de peki hangi ilçeler il olacak? Ağrı'nın Patnos ilçesi başta olmak üzere Van'ın Erciş ilçesi, Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesi, Gaziantep'in Nizip ilçesi, Tekirdağ'ın Çorlu ilçeleri başta olmak üzere ekonomik ve sosyolojik açıdan il olma potansiyeline sahip olabilecek pek çok yer mevcut..


* Erciş mi Patnos'a bağlanacak yoksa Patnos mu Erciş'e bağlanacak?
* Hangisi il olacak?

Bunları elbette şimdilik bilemeyiz ama sürpriz bir yerin il olabileceği konuşuluyor: Ahlat.

Evet Bitlis'in Ahlat ilçesinin il olabilecek yerler arasında sürpriz bir çıkış yapıp kendine yer edineceği konuşuluyor. Bunun sebebi ise Selçuklu'nun mirası olması başta olmak üzere Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın orada yapılıyor olması gibi tarihi ve kültürel pek çok sebep gösteriliyor.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin en geri kalmış yani en yoksul 10 ilçesi açıklandı ve ne yazık ki yine şaşırmadık. Çünkü Ağrı'nın Hamur ilçesi de bu ilçeler arasındaki yerini aldı.

PEKİ PATNOS İL OLABİLİR Mİ?

Bu soruya cevaben insan ilk başta "Neden olmasın ki?" verebilir elbette ama sadece istemekle olmuyor. Patnos, il olma özelliklerinin kaçta kaçını taşıyor acaba? Ağrı'da belediyeyi DEM Partisi'ne kaptıran AK Parti, Patnos'u DEM Parti'den almayı başardı. Yani bu da demektir ki AK Parti artık Patnos ile yakından ilgilenecek ki zaten AK Parti Ağrı Milletvekili Ruken Şahin Killerci kendi cep telefonundan Patnos Belediye Başkanı Seçilen Abdülhalik Taşkın'ı görüntülü arayarak telefonu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a verdi ve Erdoğan, Belediye Başkanı Taşkın'a;

"Patnos'ta zafer kazandığın için seni tebrik ediyorum patnos'u hak ettiği yere taşı, Ruken aramızda aracı olsun, Cumhurbaşkanı olarak her zaman yanındayım"

Demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan böyle söyleye dursun 2 dönem önce Demokrat Parti'den Patnos Belediye Başkanı seçilen Abdülhalik Taşkın'ın Patnos için yapmış olduğu hizmetler halen konuşuyordu ve Başkan Taşkın, sanki bu konuşulanları duyuyormuş gibi geldi ve yeniden Patnos'u kazandı.


Göreve başladıktan hemen sonra Van Erciş istikametinden Patnos'a gelen vatandaşları karşılayan kötü, çöp manzaralı Gresor tepesini temizleyip burada mesire alanının yapılacağını dile getirmesinin ardından belediyenin 400 milyon Tl'lik borcu olmasına rağmen bütün araç gereçleri seferber edip adeta 'Duracak 1 dakikamız bile yok, çok çalışmalıyız' dercesine kolları sıvadı ve belediyecilik çalışmalarına hız verdi..

Particilikten ve siyasetten, hatta akrabalık ve aşiretçilik kavramlarından uzak bir şekilde şunu söylememiz gerekiyor:
"Patnos bizim kaderimiz, bizim memleketimiz... Patnos için taş üstüne taş koyan her kim olursa olsun arkasında durmamız gerekiyor."


"Patnos il olacak mı olmayacak mı, olur mu olmaz mı, ne zaman olacak?" Gibi sorulara cevap aramaktansa...


"Patnos ne zaman yaşanılabilir güzel bir şehir olacak?"...

Öncelikli olarak bu sorunun cevabını vermek gerek...

Bu yazı toplam 170 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Ali Sezer Arşivi